Midsommar!!

Nu är det äntligen midsommar! Ska snart göra min "berömda" jordgubbstårta. Den går hem alla gånger (ja under sommarhalvåret, för färska jordgubbar är ett måste!) Sedan ska jag åka och växla pengar och packa det absolut sista i väskan och handbagaget. Nu har mamma pratat klart i telefonen med sin moster Lena och jag ska fråga henne om vi ska göra tårtan.

Hur man gör min tårta:
Ingredienser:
Tårtbotten (sådan där tre-lagers)
Grädde, ca 5-8 dl
Frysta jordgubbar, osäker, men det ska räcka att täcka en hel tårtbotten, en av de tre delarna
Färska jordgubbar, ca 500 g 
Vaniljkräm, osöker här med men det ska räcka att täcka en av de tre delarna (godast att blanda själv)

Gör så här:
Blanda grädde i en skål och vaniljkräm i en annan skål. Ta en tredje skål och blanda frysta jordgubbarna med ca 2-5 stora klickar grädde. Skölj av färska jordgubbarna och ta bort de gröna löven eller vad dem nu heter. (sedan är det hur man vill att tårtan ska se ut, jag gör olika varje gång. Antingen hela jordgubbar, halva jordgubbar eller göra något snyggt mönster, det ska ialla fall räcka till att täcka hela tårtan.) Ta fram en tallrik eller något som tårta ska vara på. Lägg första delen av tårtbotten på tallriken, försiktigt. Ta och smet ut vaniljkräm på första botten så att det täcker och blir ungefär 5 mm tjockt lager. Ta näsa tårtbotten bit och lägg på försiktigt. Smet på frystajordgubbar blandat med grädde, här är det en smaksak hur mycket. Sedan den sista biten och på den smeta grädde. Sedan på med jordgubbarna. Hur jordgubbarna ska ligga och hur mycket grädde är en smaksak! Färdig!!

(Har ingen bild på min tårta just nu, men laddar upp när jag väl har en)

Kommentarer
Mamma säger:

Tårtan var supergod som vanligt.

Kram Mamma

2011-06-30 | 15:44:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback